Achtergrondfoto

Muziek

Brazilië

Foto van de groep ChoroSambassaNova

Met onze groep ChoroSamBassaNova spelen wij met zijn drieën muziek uit Brazilië. Hier een klein videofragment ter demonstratie.

Dit was een teaser om een kort overzicht te geven van de verschillende stijlen die we spelen, genaamd Choro, Samba en Bossa Nova. Hier is de naam van deze groep aan ontleend. Het gehele optreden, inclusief interview met Anja Schulze, is hier te beluisteren.

Foto van de groep Conjunto Haiano

Een aantal jaren geleden heb ik met 3 vrienden van mij de groep Conjunto Haiano (vert. Haagse Formatie) opgericht. Wij speelden instrumentale muziek meer vanuit de Choro stijl met een klein uitstapje naar de Samba.

Een aantal videofragmenten:

André de Sapato Novo
Carinhoso - het meest bekende stuk van componist Pixinguinha welke iedere Braziliaan kent zoals ook het geval is bij Aquarela do Brasil (Brazil)
1x0 um a zero - componist Pixinguinha schreef dit stuk n.a.v. een voetbalwedstrijd uit 1946 die door Brazilië werd gewonnen
Amanhecer - een stuk van de virtuoze gitarist Baden Powell in samba stijl

Het gehele optreden van Conjunto Haiano in de Duinzigtkerk te Den Haag is hier terug te zien.

Braziliaanse muziek in deze setting is heel erg geschikt voor kleine evenementen. Het publiek kan er naar gaan luisteren of er op dansen. Ook is het geschikt als achtergrondmuziek maar de ervaring leert dat het publiek niet kan stilzitten.