Achtergrondfoto

Video

Overige werkzaamheden

Programmaboekjes digitaliseren

Bij dansvoorstellingen horen ook programmaboekjes bij met historische info. Deze heb ik aangevuld met foto’s van afbeeldingen die de tekst illustreren.

Muziek voorzien van bijpassende video

Ik raakte heel erg geïnspireerd door een audio-opname van een pianostuk van Claude Debussy gespeeld door Ida Wildvank en heb daar een video gemaakt met filmbeelden uit de tijd waarin deze muziek is geschreven nl. de film Parijs 1900. De beelden zijn meer dan 70 jaar oud dus ik hoefde geen rekening te houden met auteursrechten.

Door deze opname raakt Ida steeds meer zichtbaar in de internationale pianowereld.

Video voorzien van bijpassende muziek

Ik heb een video a.d.h.v. foto’s gemaakt waarin de ontwikkeling van een schilderij als metamorfose is te zien van uitgescheurde vormpjes papier tot schilderij. Wij hadden Margriet Snaterse opdracht gegeven om voor onze tuin een schilderij te maken waarin onze passie voor dans uit de barok en klassieke muziek uit Sunda, West-Java, in één schilderij te laten zien. Als achtergrond een symbiose van landschappen van Toscana en Sunda, West Java.

Teasers

Toen de corona uitbrak werden fysieke optredens voor publiek afgelast. Iemand kreeg het idee om in aanwezigheid van een klein publiek een opname te maken van een interview met twee beroemdheden nl. jazzmusicus en jazzveteraan Ack van Rooyen en tv presentator Matthijs van Nieuwkerk. Aansluitend volgde een muziekoptreden. Hieraan heb ik als 2e cameraman en editor meegewerkt. Deze opname zou in een later stadium worden gestreamd. Om dit gebeuren alvast in de media bekend te maken kreeg ik als opdracht een teaser te maken van een selectie van 17 minuten aan videomateriaal uit een vorig optreden. Hieruit heb ik deze teaser van 22 seconden gemaakt.

Deze teaser werd her en der verspreid en kreeg al op één account 10.000 weergaven op Facebook.

Hierna werd de stream uitgezonden. Deze krijgt nog steeds veel bekijks van tot op heden 54.000 weergaven en 7.300 betrokkenheidsreacties op dezelfde account. Hier een weergave vanuit mijn You Tubekanaal in hoge kwaliteit.

Daarna kreeg ik opdracht van componist Sinta Wullur een teaser met haar te maken van haar oratorium welke door haar acquisiteur ter goedkeuring aan een producent zou worden aangeboden voor uitvoeringen in het komende jaar.

Binnen een paar dagen kreeg Sinta deze opdracht.

Clips

Huwelijksreportages vind ik leuk om te doen maar mijn voorkeur ligt toch meer in de kunstwereld. Hier een clip met een samenvatting van een reportage die ik in 2006 heb gemaakt met mijn vorige camera.

Muziek vervangen

Bij het reviseren van een video-opname uit 1996 van een dansuitvoering was het beeld intact maar het geluid heel slecht. Gelukkig werd gebruikt gemaakt van een keuze uit een 20-tal cd’s die ik allemaal heb opgevraagd. Van hieruit verving ik een 30-tal dansnummers. Het tempo van het geluid op de video en dat van de cd verschilde overal. Dit heb ik via een audioprogramma weten te corrigeren. Daar ging heel veel tijd mee gemoeid gezien het feit dat dit om honderdste seconden ging en de hoeveelheid dansnummers. Hier een klein stukje als voorbeeld.

Fragment video met oorspronkelijk geluid
Hetzelfde fragment met toevoeging van de cd

U ziet dat de video meer cachet heeft gekregen door deze toevoeging.